Sebzeli tarhana

Annem bunu hiçbirşey yemeyen torunu Yuşa Mira için denedi ve çok güzel oldu biz de severek içiyoruz adınıda yok yok tarhanası koyduk:)) şimdi vereceğim ölçülerden oldukça tarhana çıkıyor siz bunları azaltıp çoğaltabilirsiniz sadece yoğurt ölçünüz hep diğer malzemelerden fazla olsun.


3 kg keçi yoğurdu

1 kase süt kaymağı

1 demet pazı

1 demet maydanoz

1 demet dereotu

1 kg kabak

1 kg havuç

1 kg domates

1 kg kapya biber

1 kg soğan

1/2 kg sarımsak

1 bardak nohut

Aldığı kadar un


Ilk olarak nohutu ıslatıp haşlamaya işlemini yapıyoruz bu mayalanma işlemimizin zemini olacak.daha sonra genişçe bir yoğurma kabında yoğurt kaymak ve un ile cıvık bir karışım elde ediyoruz. haşladığımız nohutları rondolayıp bu karışımın içine ekliyoruz.domates biber soğan ve sarımsakları çok az suda (buharda gibi) yumuşatıp rondolayıp karışıma ekliyoruz, kalan sebzeleri de direkt rondolayıp ekleyip karıştırıyoruz ve üstünü bir bezle kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.ara ara karıştırarak 3-4 gün mayalıyoruz (bu esnada çok kabarıp dökülmeler olabilir taşmaması için sürekli karıştırın.)Mayalanma işleminin ardından booool güneşin olduğu geniş bir alanda biz bez yada tepsi üstüne yayıp kurutma işlemine geçiyoruz ön arka sağ sol evire çevire her yerini kurutuyoruz bu arada elimizde ufaltmaya başlıyoruz ki rondo işlemi kolay olsun.tamamen kuruduğunda birazda gölge bir alanda dinlendirip isterseniz rondoyla isterseniz kevgirden geçirerek un haline getiriyoruz.bez torbalara koyup serin ve kuru bir yerde saklıyoruz ve afiyetle yiyoruz..


Normal tarhanamız da;Kabak,havuç,pazı,maydanoz,ve dereotu hariç diğerlerini aynen koyup aynı uygulamaları yapıyoruz...kış aylarının vazgeçilmez bir tadı offf yazarkende canım çekti hemen bir tarhana çorbası yapıp sıcak sıcak içelim barı;)))






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederiz:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...