Bal kabağı mevsimi yapılsın çorbalar tatlılar...

Mevsim bal kabağı mevsimi enn sevdiklerimden,faydaları saymakla bitmeyen mucizelerden bir tanesi... Biz tatlısını hem tencerede hemde fırında yaparız ama Yuşa Mira henüz tatlılara başlamadığı için çorbasını afiyetle götürüyor :))) sadece çocuklar için değil bizler için de oldukça lezzetli iki şeklinin tarifi aşağıda şimdiden afiyet olsun ve bebeklerimize şifa,sağlık olsun...





Bal kabağı çorbası 1


1 dilim bal kabak (küçük boy)

1/2 bardak şehriye (isteğinize göre azaltır çoğalta bilirsiniz)
2 bardak süt
1 bardak su
Tuz

Kabakları küçük küpler halinde doğurayıp tencerede  1 bardak su ile haşlamaya bırakıyoruz kendisine sulayacağı için su yeterli olacaktır. Diğer tarafta sütte şehriyeleri pişmeye bırakıyoruz kabaklar pişince  çatallar ezip şehriyelerle birleştiriyoruz ve minnacıkk tuz ile lezzetlendirip afiyetle yediriyoruz bebişimize.bu arada ölçüleri azaltıp çoğaltabilirsiniz ben genelde göz kararı yaparım en iyisi de o dur ;))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederiz:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...