1 havuç
1 kabak
1 patlıcan
Küçük 1 soğan
2 diş sarımsak
1 domates
1bardak bulgur
1,5 bardak kemikli et suyu
Ilk önce havucu bir kapta az haşlıyorum sert kalmasın diye,sonra küp küp doğruyoruz (suyunu atmayın doğru pilava) patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda biraz bekletiyorum, az zeytinyağ da hafif soteliyorum,kabakları da küp küp doğrayıp soteliyorum,soğanları da hafif soteliyorum ve domatesi rendeleyip koyuyorum biraz çevirip bulguru koyuyorum ve tüm sebzeleri buluşturup suları koyup kapağını kapatıyorum( ben çoğunlukla göz kararı yaptığım için bakıp su ekliyorum) pişmeye yakın sarımsağı ezip doğrayıp içine koyup karıştırıyorum muhteşem bir aroma oluşturuyor. En son üstüne tereyağ eritip döküp kapatıyorum.sonuç misssler gibi sağlıklı ve besleyici bir bulgur pilavı çıkıyor...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederiz:)