Yaman ve onun bitmek bilmeyen soruları

Yine bir kitap önerisiyle buradayım bu sefer bir tık daha büyümüş çocuklar ile ilgili amma velakin biz erken başladık çünkü kızıma kitap sevmeyi aşılamak için Her türlü resimli kitabı onunla paylaşıyorum.bu kitabın içeriği de beni ilgilendiriyor ,gelecek olan sorulara şimdiden yardımı alıyorum :))) can arkadaşım Meltem sayesinde tanıştığım bu kitap birçok ebeveynin imdat çığlıklarını karşılayacak türden. Nedenini kitap kendi dilinden anlatsın, buyrun önsöz'e




YAMAN ve onun bitmek bilmeyen soruları


Yaman her çocuk gibi dünyaya muzipçe bakışlar atan,herşeyi merak eden,herzaman,her yerde,yaşadığı evrenin anlamını ve işleyişini sorgulayan bir çocuk.

Bir çocukla birlikte yaşayan,onunla vakit geçiren her yetişkin,çocuğun dur durak bilmeyen sorular sorduğunu bilir. Ve kimse bu sorulara hazırlıksız yakalamak,eksik,yanlış yada alelacele cevap vermek ve yetersiz kalmak istemez.çünkü çocuklar farklılık,şiddet,haksızlık gibi konuları ne kadar erken yaşta anlayabilirse toplumda uyum içinde yaşamanın tadına o kadar erken varabilirler.

Çünkü çocuklar hayat hakkında sağlıklı düşünebilme potansiyeline sahiptirler. Kendilerine ve başkalarına saygılı olmayı,yani büyümeyi öğrenirlerken bilinçli yetişkinlerin yanlarında olması onlara iyi gelecektir.

Çocuklar bu kitapta hayatın anlamını ve işleyişi üzerine belli başlı on iki konuda sorular soracak,cevaplar alacak ve bunlar üzerine düşünecekler.ayrıca kitabın son kısmı da ebeveynlerde ayrılmış.bütün bu konuları çocuklarıyla daha rahat konuşabilmeleri için her bölüm hakkında detaylı bilgiler veriyor.iyi okumalar....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederiz:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...